23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/ 76ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Φτιάξε το σχολείο σου”, το Ινστιτούτο Κοινός Τόπος, έκανε παρέμβαση στο 23ο Δημοτικό Σχολείο / 76ο Νηπιαγωγείο Αθήνας.

Με τη βοήθεια της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου, εκπαιδευτικοί και αρχιτέκτονες του Ινστιτούτου Κοινός Τόπος συνεργάστηκαν με τους μαθητές της 4ης και 5ης Δημοτικού, σχεδίασαν και υλοποίησαν επιδαπέδια παιχνίδια στο προαύλειο του σχολείου.

Τα δύο παιγνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα υλοποιήθηκαν σε διάρκεια 4 ημερών και απασχόλησαν τους μαθητές κάθε τμήματος για 3 διδακτικές ώρες.

Κατά την προετοιμασία στην αίθουσα συζητήθηκαν διάφορες ιδέες για τη βελτίωση του αύλειου χώρου, που αν και δε μπόρεσαν να εφαρμοστούν στην παρούσα φάση για οικονομικούς λόγους, άφησαν παρακαταθήκη για μελλοντικές επεμβάσεις.

Στη φάση της υλοποίησης οι μαθητές αφού ντύθηκαν με προστατευτικές «στολές» μέτρησαν και χάραξαν με κιμωλία τα παιγνίδια στο δάπεδο, έκοψαν τις μάσκες (στένσιλ) για τους αριθμούς και τα γράμματα και τέλος χρωμάτισαν τα παιγνίδια τους.

Η συμμετοχή των παιδιών, τόσο στη φάση της υλοποίησης, όσο και στη συνέχεια με το παιγνίδι ήταν ενθουσιώδης.

Η παρέμβαση συγχρηματοδοτήθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.